Längdskidåkning i Åre

Längdskidåkning i Åre

Många ser nog Åre som ett resmål där man ägnar sig åt utförsåkning, men faktum är att skidorten även erbjuder fantastiskt fin längdskidåkning. Åre är verkligen värt ett besök, så ett tips är att du använder dig av https://savr.com/sv redan nu för att börja spara till din längdskidvecka.

I och runt Åre finns mängder av skidspår att välja mellan, alltifrån spår som passar nybörjaren till avancerade spår för elitåkaren. Här kommer några tips:

Åre Björnen

Åre Björnen ligger några kilometer innan man når Åre by söderifrån. Det brukar benämnas som ett familjeparadis, med backar för hela familjen, men i Åre Björnen finns även ett väl utbyggt längdskidsystem. Här kan nybörjaren träna skidteknik i det plana enkilometersspåret och den vane åkaren ta turer i spår som är flera mil långa. Behöver du instruktör för att komma igång med tekniken så finns det att boka i skidcentret.

Ullådalen

I Ullådalen, som ligger en kilometer norr om Åre by, så är skidspåren dragna över kalfjället. Här får du verkligen den äkta känslan av att gå på tur bland fjällbjörkarna. Du kan ta en kortare tur på ett par kilometer eller göra klassikern “Skutan runt”, en skidtur på två mil som börjar i Ullådalen och slutar i Åre Björnen.

Trillevallen

Trillevallen ligger drygt två mil söder om Åre och är verkligen ett Mecka för skidåkare. Här kan du njuta av Årefjällens längsta spårsystem med totalt 12 mil preparerade spår. Det finns spår som passar både nybörjaren och den mer avancerade åkaren. Längdskidor finns att hyra och du kan boka in dig på längdskidskolan om du har behov av det.

Boende

I Åre med omnejd finns en uppsjö av boenden som passar alla smaker och behov. Tycker du det är enklare att bo i lägenhet och laga din mat själv så finns lägenheter att hyra i alla Åres områden. Vill du ha tillgång till mer komfort och service så kanske ett hotellrum är att föredra. I Trillevallen finns det klassiska Högfjällshotellet som är grundat 1938 och i Åre by finns mängder av både klassiska och nyare hotell. Vill du riktigt lyxa till det kan du boka in dig på hotellet Copperhill Mountain Lodge längst uppe i Åre Björnen. Där kan du efter dagens skidtur njuta av lyxig mat och unna dig en avkopplande stund i deras spa.

Finansiera din skidsemester genom att spara

Det går inte att komma ifrån att det är dyrt att åka på en veckas semester i fjällen och Åre tillhör det dyrare segmentet, men det är värt varenda krona. Du får en upplevelse utöver det vanliga som du kommer att leva på resten av året! Ett tips är att du använder dig av https://savr.com/sv och samlar ihop pengarna genom att spara en liten summa varje månad.

startit