Skidorter i Sverige

Skidorter i Sverige

Den som bor i Sverige behöver inte åka till Italien, Östrike eller Schweiz för att åka skidor, det räcker faktiskt med att åka till de nordligare breddgraderna i det egna landet. Sverige är perfekt för skidåkning på vintern och att åka skidor i Sverige är oftast billigare och närmre än att åka söder ut.

Branäs är bra nog

Branäs är en skidort i Sverige som ligger i Värmland. Det sägs att skidorten är den mest besökta i Värmlandstrakten och den har till och med röstats fram som en av Sveriges bästa skidorter för familjer som reser med barn. Backarna är omkring 2 km långa och fallhöjden är på hela 415 meter. Det finns 20 nedfarter. I Branäs finns också en gondollift, vilket är ganska ovanligt i svenska skidorter. Det finns flera olika typer av alternativ vad gäller boende i Branäs, något som passar för alla.

Sunne – nära för göteborgare

Den som ska på skidresa och har sin utgångspunkt i Göteborg kan på bara tre timmar ta sig till skidorten Sunne. Skidorten är känd både för sin utförsåkning men också sina längdåkningsspår. Spåret Kaveljeren är dessutom elbelyst, vilket gör att den kan åkas under dygnets alla timmar. Vad gäller utförsåkningen finns det nio nedfarter och den mest kända är hundra meter bred. Fallhöjden år 265 meter. Även denna skidort är perfekt för den som reser med barn.

I Sunne finns många olika typer av boenden som stugor, vandrarhem och hotell. Den som är lite om sig och kring sig kan hitta boenden till kampanjpriser.

Romme – mindre känd ort i Dalarna

Romme är en skidort som man inte hör talas om speciellt mycket. Orten är trevlig och större än vad många tror, det finns 23 nedfarter och fallhöjden på 275 meter. I orten finns 11 liftar.

I backen finns såväl restaurang som bar med uteservering. Orter passar alla typer av åkare, från nybörjare till mer erfarna.

Budgetresa till Kungsberget i Gästrikland

Den som inte kan välja att åka bussen till skidorten Kungsberget. Bland annat många skolklasser väljer att åka hit. Man kan köra hit via nya E4:an förbi Uppsala och vidare till Kungsberget. Den som önskar ta körkort i Uppsala kan välja att köra via en Körskola i Uppsala för att sedan själv kunna köra till Kungsberget och slippa bussresan.

Ta med barnen till Säfsen

Denna skidort passar de som är ovana på skidor eller som vill köra i lite snällare nedfarter och mer njuta av natur och landskap Finnmarkens djupa skogar än att ha adrenalinpumpande åkning. Med anledning av de snälla backarna passar orten för de som vill ta med sig barnen i backen. Fallhöjden är på 270 meter och antalet nedfarter är 11 stycken. I orten finns endast 5 liftar.

Orten har aktiviteter för barn och bland annat älgen Filuris går att stöta på om man har lite tur. De barn som inte är så intresserade av Filuris kan roa sig med skattjakt eller med att göra coola hopp i barnparken.

Restaurang finns på orten, likaså boende.

startit