Skydda händer och fötter

Skydda händer och fötter

När man ska åka skidor kan man inte komma ifrån att både bra strumpor och bra vantar är nödvändigt för att man inte ska frysa eller förfrysa. Det finns flera högkvalitativa produkter på marknaden men om man inte åker så ofta kan man vanligen spara en del pengar genom att köpa något av de budgetalternativ som finns.

Oavsett vilka vantar man än väljer bör man inte ta av dem när man befinner sig i liften. Vantarna blir snabbt mycket kalla och de kommer inte att hinna värmas upp och bli lika varma under den skiddagen. Det kan göra åkningen mycket okomfortabel.

När det gäller tumvantar eller fingervantar är detta relativt individuellt, men ofta kan händerna hålla sig varmare i tumvantar än i fingervantar eftersom att fingrarna i en tumvante inte är lika isolerade från varandra.

När det gäller strumpor bör man absolut inte bära flera par. Man bör inte heller välja ett par tjockare strumpor. Det är istället värt pengarna att köpa ett par riktiga skidstrumpor. Dessa sitter där de ska och håller fötterna varma inne i pjäxorna. Dessutom har de vaddering på rätt ställen, medan de är tunnare på andra. Det gör att foten får rätt stöd och bra utrymme på samma gång. Det ger varmare fötter samt en bättre blodcirkulation. Dessa strumpor transporterar också bort fukt och då blir fötterna per automatik ännu varmare. Om man upplever att man får skavsår av sina pjäxor, fast de är i rätt storlek beror problemet troligen på att strumporna sitter för löst.

Det kan förutom detta också behövas lite andra saker. Hjälm och ett par bra skidglasögon är något alla bör ha. Ofta räcker det inte med en cykelhjälm när man åker skidor, utan man bör satsa på en riktig skidhjälm som också täcker öronen och håller dem varma. Om man inte åker så ofta kan det trots allt vara värt att investera i en budgethjälm, eller hyra en om möjlighet finns. När det gäller skidglasögon är de viktiga eftersom de både skyddar ögonen mot blåsten, och yrande snö. De gör också att man som åkare ser bättre. Dessutom skyddar de vid ett fall eller liknande. Om man åker flera stycken kan glasögonen också rädda synen om någon av en eller annan anledning råkar slå upp en stav i ansiktet på en.

startit