Vad bör man egentligen ha för kläder?

Vad bör man egentligen ha för kläder?

Varje år kommer det ut nya skidkläder med häftiga detaljer, saker och finesser. Saker som varje skidåkare börjar fundera över hur man tidigare kunnat leva utan. Man behöver dock inte ha radio i skidjackan, eller kunna mäta snöns temperatur med sina stavar för att vara rätt klädd i skidbacken. Det är egentligen relativt lite man som skidåkare behöver tänka på när man ska välja sina skidkläder. Överlag är skidkläder något man byter relativt ofta och ofta har det att göra just med färg, design och trender. Det är ytterst sällan vuxna behöver byta skidkläder för att de är för stora eller för små. Trots detta byter de allra flesta kläder varje år inför skidsäsongen. Många gånger för att färgen på det gamla skidstället inte är fullt så trendig längre.

När det handlar om tycke, smak och utseende är valet mycket individuellt. Det finns dock ett par saker som kan vara bra att tänka på och ibland kan man som skidåkare faktiskt behöva välja mellan utseende och bekvämlighet.

Än i dag kvarstår dock principen att det inte är en ända tjock jacka eller byxa som gör att man kan håll sig varm under de kallaste vinterdagarna. Det är den gamla hederliga lager på lager principen man måste använda sig av, och kanske är utseendet på understället inte lika viktigt som det är på den yttersta skidjackan?

Det är bra att tänka på att särskilt barn behöver ha rätt kläder på sig eftersom de ofta har svårt att beskriva om de är för kalla eller för varma.

startit